Mariska van Beek

Ik ben Mariska van Beek. Mijn hart ligt bij het werken met mensen. In 2010 ben ik in mijn eigen praktijk als begeleider, therapeut, trainer gestart. Ik werk met de basisgedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  En dat stress de hoofdzaak is van veel ziektes in onze westerse maatschappij. Het ervaren van teveel werkdruk is daar een uitingsvorm van. Iemand met een vitaal lichaam en een vitale geest staat met meer plezier, energieker en effectiever in het leven en in zijn werk. Vitale organisaties functioneren beter, leveren meer resultaat en hebben minder last van ziekteverzuim.

Eigen ervaring

Ik heb zelf ook ervaring wat het is om veel stress te ervaren en zelfs om in een burn-out terecht te komen. Door mezelf en mijn patronen en gevoeligheid beter te begrijpen, ben ik ook meer gaan accepteren wie ik ben. Dat was een zeer belangrijke stap in mijn proces. 
 
Wees jezelf,
er zijn al zoveel anderen
 
is een gezegde dat ik graag doorleef en doorgeef aan mijn cliënten.
 
 
Visie
Ik ben er al sinds lange tijd van overtuigd dat lichaam en geest samen gaan. Wanneer je mentaal vast zit, kan dit zich uiten in fysieke klachten. Of anders gezegd, als je fysieke klachten hebt, zit er vaak een mentale oorzaak achter. 
 
Ik begeleid je om meer inzicht te krijgen in jezelf, zodat je uiteindelijk bij je echte behoeften komt en dat waar het voor jou om draait. Als je daarmee in contact kunt komen, kun je jouw energie weer laten stromen. 
 
Opleiding
Ik ben gecertificeerd in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast heb ik een opleiding in Body & Mind Language (BML) als coach, therapeut en trainer. Dit zijn opleidingen op HBO niveau. De één gericht op cognitieve gedragstherapie, de ander meer vanuit de holistische aanpak waarbij de basis gedachte is dat lichaam en geest samen gaan. Ook ben ik ingewijd in Reiki I,II en III en mag me dus Reiki Master noemen. Reiki zet ik, daar waar relevant, in bij een behandelingstraject of vitaliteitsprogramma. Het helpt jezelf op korte termijn beter in balans te brengen. Natuurlijk altijd in afstemming met mijn cliënt. Als vanzelfsprekend zet ik ook mijn sterk ontwikkelde intuïtieve vermogen in. 
Ook mijn medische- en psychologische basis kennis heb ik in mijn broekzak.