Mariska van Beek

Ik ben Mariska van Beek. Mijn hart ligt bij het werken met mensen. In 2010 ben ik in mijn eigen praktijk als begeleider, therapeut, trainer gestart. Ik werk met de basisgedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  En dat stress de hoofdzaak is van veel ziektes in onze westerse maatschappij. Het ervaren van teveel werkdruk is daar een uitingsvorm van. Iemand met een vitaal lichaam en een vitale geest staat met meer plezier, energieker en effectiever in het leven en in zijn werk. Vitale organisaties functioneren beter, leveren meer resultaat en hebben minder last van ziekteverzuim.

Mens- en Taakkant

Mijn achtergrond ligt in de commerciƫle economie, marketing. Tevens ben ik als organisatieadviseur werkzaam geweest. Door mijn werkervaring in zowel de commerciƫle wereld als de overheids - en de ideƫle sector kan ik me in beide inleven en aansluiten. Door deze variƫteit aan activiteiten, ben ik in staat om zowel de taak- als de menskant aan bod te laten komen, in mijn rol als begeleider, therapeut, trainer en adviseur.
 
Methode
Ik ben er al sinds lange tijd van overtuigd dat lichaam en geest samen gaan. Ik begeleid individuen in het (terug) vinden van hun vitaliteit en organisaties om de ervaren werkdruk te verminderen. Autonomie is daar een belangrijke peiler bij. Dit begint met aansluiting vinden bij je eigen behoeftes. Of dit nu om jou als individu gaat of om een organisatie, team of groep. Ik begeleid het proces. Het individu, het team of de organisatie neemt zelf verantwoordelijkheid voor verdere ontwikkeling en blijft dus eigenaar van het geheel. Samen komen we zo tot minder ziekteverzuim en een beter eindresultaat!
 
Opleiding
Ik ben gecertificeerd in de Transactionele Analyse (BTA). Daarnaast heb ik een opleiding in Body & Mind Language (BML) als coach, therapeut en trainer. Dit zijn opleidingen op HBO niveau. De één gericht op cognitieve gedragstherapie, de ander meer vanuit de holistische aanpak waarbij de basis gedachte is dat lichaam en geest samen gaan. Ook ben ik ingewijd in Reiki I,II en III en mag me dus Reiki Master noemen. Reiki zet ik, daar waar relevant, in bij een behandelingstraject of vitaliteitsprogramma. Het helpt jezelf op korte termijn beter in balans te brengen. Natuurlijk altijd in afstemming met mijn cliĆ«nt. Verder ben ik een groot fan geworden van de etherische oliĆ«n van doTerra en zet ik deze waar relevant in; bij het fysieke genezingsproces of mentale ontwikkelingsproces.  Op dit moment (2016) ben ik bezig met mijn medische- en psychologische basiskennis. Als vanzelfsprekend zet ik ook mijn sterk ontwikkelde intuĆÆtieve vermogen in.