Referenties

 

Coaching

 

Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren en erop te vertrouwen.

Voordat ik bij Mariska kwam dacht ik vaak: "waarom luister ik nooit naar mezelf, wat maakt dat ik door ga tegen beter weten in tot ik er bijna zelf aan ten onder ga?". Mariska leerde me hoe belangrijk het is naar mijn gevoel te luisteren, wat een kracht er in mijzelf zit en waarom ik hier zo vandaan was gedreven. Zij leerde me bij mijn gevoel te komen, er te blijven en erop te vertrouwen.

Het is nooit zweverig of ongemakkelijk geworden maar vertrouwd en concreet. Mijn advies: "Doe jezelf een plezier en neem de moeite te kijken in de spiegel bij Mariska!"

- Burdy Vandalon -

 

Ik kan nu beter omgaan met de hectische momenten/dagen op mijn werk.

Door de sessies bij jou heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Dit is handig om door te kunnen groeien, zowel op persoonlijk als professionele vlak. 
 
De tips die je gaf heb ik steeds op de werkvloer in de praktijk gebracht.  Dit zal ik de komende tijd blijven meenemen en heel bewust er mee omgaan om zo nog verder te kunnen groeien. 
 
Ik kan nu o.a. beter omgaan met de hectische momenten op het werk en heb zelfs een presentatie durven geven! Dat laatste was geen leerdoel op zich, maar door de gesprekken heen ben ik me zekerder gaan voelen. 
 
Ik heb mij heel ‘veilig’ bij jou gevoeld. Daarnaast vind ik je ook een veelzijdige coach door de verschillende methodes die je gebruikt. Dank daarvoor!
 
 
'T leek wel of er een knopje om ging!  
 
Toen het even niet zo lekker met me ging, ben ik bij je terug gekomen. Je had me al eerder begeleidt en daar had ik veel aan gehad. Inmiddels was ik blijkbaar weer in mijn oude gedragspatronen gestapt. Het ging even niet zo goed met me.
 
Inmiddels werkte je ook met Reiki en je gaf me een Reiki behandeling. En eerlijk waar. waar eerdere therapeuten en coaches dat niet konden bereiken, voel ik me sindsdien weer lekker in mijn vel!
 
Ik had altijd gehoopt op een coach/therapeut die gewoon een knopje om kon zetten. Dat lijkt met die Reiki-behandelingen nu te gebeuren! Het is fascinerend om te voelen wat een positieve invloed het op mij heeft. Ik voel me weer als van ouds en kan weer fijn verder leven. 
 
Ik kom zeker af en toe en APK-tje bij je halen!
 
 
Niet krampachtig aan een doel werken maar voor mij luchtig en gelijkwaardig.

In het begin had ik twijfels of zo’n traject wel iets voor mij was. Ik ben ontzettend blij dat ik doorgegaan ben. Door het natuurlijk verloop en het makkelijk contact voelde het niet als een hulpverleningssessie, waar ik bang voor was. Ik kreeg ook niet het gevoel dat ik krampachtig aan doelen moest werken. Daardoor werd het niet beladen maar voor mij redelijk luchtig.

Ik heb zo geleerd meer bij mezelf te blijven en te accepteren waar de dingen vandaan komen zonder te oordelen. Ik vond het ook fijn dat jij ook jouw kant en verhaal liet zien daar waar jij dat wilde. Zo was het meer gelijkwaardig. Super bedankt.

- Marielle Roest -

 

 


 

Workshop Verminder Stress en kom in je Kracht! 

Ik kreeg (meer) het besef dat je zaken van verschillende kanten kan bekijken en hierdoor soms mogelijkheden creeert.

Ik vond de workshop "Verminder Stress" geweldig! De sfeer die Mariska heeft gecreëerd was heel prettig. Door de vele nieuwe invalshoeken die zij bood, kreeg ik (meer) het besef dat je zaken van verschillende kanten kan bekijken en hierdoor soms mogelijkheden creeert.

Het is echt een aanrader. Het is ook heerlijk om een dag voor jezelf te hebben en met jezelf bezig te zijn.

- Marjolein - 


Ik vond het fijn te bemerken dat ik niet de enige ben die met dit thema speelt.

"Ik vond het fijn te bemerken dat ik niet de enige ben die met deze kwestie speelt en het is fijn om er over te praten met andere. Natuurlijk weet je wel dat meer mensen met stress kampen, maar toch is dit besef duidelijker geworden. Mariska heeft vooral laten zien hoe en waarom je met het huidige gedrag je eigen problemen in stand houdt (zie je wel, dat overkomt mij altijd). Dit vond ik echt een eye-opener, je doet het tenslotte zelf.

Je doet ook enkele oefeningen, het is dus niet dat je de hele tijd zit en luistert, het is heel erg interactief, dat vond ik erg prettig.

"Mariska luistert echt naar je. Ik raad de workshop zeker aan bij andere die ook graag minder stress en meer Vitaliteit in werk en privé willen hebben. 

- Lianne -