Innerlijke Kracht

Hoe fijn zou het zijn als je je innerlijke rust kan bewaren. Als je onrust overboord kan gooien. Rust maakt de weg naar kracht vrij. Innerlijke kracht. Dit betekent niet dat je steeds rustig op de bank moet gaan zitten. Je kan dan juist bergen verzetten.

Contact met jouw Innerlijke Kracht

In mijn coachingspraktijk laat ik mensen ervaren hoe het voelt om contact te maken met hun innerlijke kracht, zodat ze zich bewust worden hoe dat bij hen voelt. En natuurlijk hoe ze er gebruik van kunnen maken. Innerlijke rust is daar onlosmakelijk mee verbonden. Vanuit innerlijke rust kan je innerlijke kracht ervaren. Soms is het even zoeken, voordat degene zich ervan bewust wordt dat ook hij/zij dat in zich heeft. Soms kennen mensen het wel, maar zijn het even kwijt.


De omgeving

Ik geloof dat elke baby per definitie in zijn eigen kracht geboren wordt. Het is de omgeving die het kind vormt, waardoor een kind het uit zijn kracht raakt of slechts een gedeelte van die kracht kan benutten. Inefficiënte gedragspatronen die we (onbewust) tijdens ons leven hebben opdoen, helpen daar niet aan mee.

Op latere leeftijd kunnen we zelfs de innerlijke rust kwijt raken en het contact met die innerlijke kracht helemaal verliezen. Of we komen in de situatie waarin we nog slechts zelden in contact hiermee staan. We kunnen zelfs zover komen, dat we ons niet meer herinneren hoe het nu eigenlijk voelt.

Zoek het binnen in jezelf

Innerlijke kracht, het woord zegt het eigenlijk al. Het is niet buiten je zelf, maar het zit in je. Het maakt onderdeel van je zelf uit. Dus je kan nog zoveel cursussen doen, spirituele boeken of blogs lezen, je zal er zelf naar op zoek moeten. In plaats van het buiten jezelf te zoeken, is het zaak om naar binnen te gaan. De innerlijke rust te ervaren, er contact mee te maken. De weg naar innerlijke kracht is vrij. Het is iets ongrijpbaars, je kan het niet aanraken, je kan het niet zien. Maar je kan het des te meer VOELEN.

Je ziel, de bron van innerlijke rust

Wat kan helpen is om je te realiseren dat jij niet je lichaam bent, je aardse verschijning, maar dat je een ziel hebt, de kern van jezelf. Dat baant de weg je aandacht naar binnen te richten, voorbij het stoffelijke. Reiki, meditatie en ontspanningsoefeningen, kunnen hieraan bijdragen.

Onthaasten, discipline en toewijding

Ik zie het proces als het (her) ontdekken van een bron van innerlijke rust die zich in jou zelf bevindt. Zo staat de onrust niet meer in de weg. Vanuit rust kan je innerlijke kracht ervaren.

In deze snelle tijd waarin we leven, vraagt het discipline en toewijding om je tot die innerlijke rust in je zelf te kunnen wenden. Dat gaat moeilijk tussen het werken en het boodschappen doen in. Dat is lastig terwijl je je rot rent om op tijd te komen voor het kinderdagverblijf om de kinderen op te halen. Dat kan ingewikkeld zijn als je thuis komt en je realiseert dat je het huis die ochtend in een grote chaos hebt achtergelaten.

Het vraagt om onthaasten…………. om de tijd nemen, tijd vrij te maken om die innerlijk kracht te ontdekken.

Ga op reis naar binnen

T’ is aan jou of je op jouw reis naar binnen wilt gaan. Dat je daar structureel tijd voor maakt. Maak er contact mee en maak er gebruik van! De wereld zal er anders uit zien.

 

* *

GUN JEZELF DE TIJD OM

DE INNERLIJKE KRACHT IN JÓU TE ONTDEKKEN

* *

 


Reacties


Ga terug naar het weblog overzicht