JE INTUiTIE VOELT WAT JE OGEN NIET KUNNEN ZIEN, VERTROUW HET!

 

Heb jij dat ook wel eens. Gebeurtenissen in je leven die te toevallig zijn om nog te geloven dat toeval bestaat?

Een verhaal uit eigen doos

Ik behandelde een cli├źnte die het lastig vindt om haar overleden vader los te laten en verder te gaan met haar leven. Ik vraag haar of ze een lijntje heeft met haar vader. Ze vertelt me dat ze sinds zijn dood vaak een roodborstje in de tuin ziet. Ze weet en voelt gewoon dat hij het is.

Tijdens haar behandeltraject voeren we gesprekken én geef ik haar regelmatig een Reiki behandeling. Daarnaast doe ik af en toe een systemische opstelling met haar. Ze zit in een postieve ontwikkeling en het gaat al een stuk beter met haar.  Terwijl ik de spullen voor de Reiki sessie klaar zet, denk ik hardop en zeg: "we zullen nooit helemaal zeker weten wat de opstelling van vorige week en de Reiki sessies nu precies teweeg brengen”. En terwijl ik dit zeg kijk ik naar buiten en zie een roodborstje in de boom. En dat terwijl er normaal gesproken nooit roodborstjes in onze tuin zitten! "Je vader komt ons iets vertellen geloof ik”, zeg ik. Ik sta even stil en besef me dat dit een mooi teken is. Een mooi teken voor haar en een mooi teken voor mij.

In onze westerse maatschappij ligt de nadruk meer op het rationele dan op het intu├»tieve, het gevoel. Terwijl intu├»tie juist zo’n waardevol kompas is. Een onmisbaar kompas. Ik merk in mijn praktijk dat dit kompas door veel mensen wordt onderschat. Het is vaak ondergesneeuwd door het rationele deel. En juist die intu├»tie weer tot leven roepen, brengt mensen vaak terug in balans.

Mijn advies

Sta eens open voor de signalen op je pad. Stel vragen aan het omniversum wanneer je voor een belangrijke beslissing staat en kijk wat er gebeurt. Sta open voor waardevolle informatie. Zekerheid of je een goed besluit neemt, is er bijna nooit. De enige manier om er achter te komen is door je beslissing in de praktijk te brengen. Hoe ontwikkeld je intuïtie ook is, je moet opbouwend kritisch blijven zonder je af te sluiten voor iets wat waardevolle informatie kan zijn. Maak hierbij gebruik van je verstand, je gevoelens en je intuïtieve bewustzijn tezamen. En toets zoveel als mogelijk je indrukken aan de realiteit. Zo blijf je op een positieve manier kritisch, zonder je innerlijke intuïtieve stroom te blokkeren.

(met toestemming gepubliceerd)

Reacties


Ga terug naar het weblog overzicht